Fietsgewoon Ermelo

Fietsgewoon Ermelo

Fietsgewoon Ermelo is een werknemerscoöperatie opgericht per 1 april 2017 door gekwalificeerde fietstechnici in nauwe samenwerking met Eye4Bikes, één van de 3 werkleerbedrijven van REA College Bartiméus.

Fietsgewoon en Eye4bikes zijn samenwerkende fietsenmakers!

Fietsgewoon werkt op basis van de principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en kenmerkt zich als een social enterprise: niet de winst staat centraal, maar de mensen die binnen de coöperatie werken. Fietsgewoon kent de regio rondom Ermelo goed en werkt graag samen binnen het bestaande netwerk en met de ketenpartners van Eye4bikes. De werknemerscoöperatie fietsgewoon onder begeleiding van Helpgewoon heeft als doel duurzame werkplekken te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, waarvoor in de maatschappij weinig arbeidsplaatsen beschikbaar zijn.
De coöperatie heeft geen winstoogmerk.

Op de langere termijn willen de leden van de werknemerscoöperatie arbeidsplaatsen en opleidingsplaatsen bieden voor verschillende groepen met afstand tot de arbeidsmarkt. De leden zien voor zichzelf een voorbeeldfunctie voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast richten zij zich op het coachen van mensen die nu de stap nog niet durven te maken naar een eigen bedrijf. Ze willen laten zien dat het mogelijk is met de juiste begeleiding en ondersteuning door Helpgewoon.

Wie werken er bij fietsgewoon?

Bij fietsgewoon werken gekwalificeerde fietstechnici met een beperking. Zij werken op basis van gedegen vakmanschap. Ook wil fietsgewoon een duurzame arbeidsplek bieden voor nieuwe leden die afgestudeerd zijn aan de mbo-opleiding van het REA College Bartimeus.

Wat doet fietsgewoon?
  • Het repareren van stadsfietsen uit de regio
  • Dealer zijn van nieuwe fietsen 
  • Samen met ketenpartners zorgen voor het onderhoud van fietsen van werknemers van lokale bedrijven. Bedrijven kunnen hiermee voldoen aan de wettelijke eis om mensen in te zetten met afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Het repareren van fietsen voor toeristen. Ermelo en omgeving is een populaire fietsroute en met name in de zomer kunnen klanten zich melden voor reparatiewerkzaamheden, terwijl ze Ermelo bezoeken.
Samenwerkende Partners
  • Eye4 bikes is één van de 3 werkleerbedrijven van REA College Bartiméus. Cursisten van REA College doen in het werkleerbedrijf praktische ervaring op in hun traject naar duurzame arbeid. Eye 4 Bikes werkt samen met de andere werkleerbedrijven van REA College, Deltion College Zwolle en Innovam. Eye4bikes is een erkend werkleerbedrijf, waar de repartie van fietsen een bijdrage levert aan het leerproces van de cursisten. Eye4bikes is een social firm en werkt samen met ondernemers die ook maatschappelijk bewust ondernemen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij Eye 4 Bikes worden opgeleid tot Fietstechnicus. Dankzij samenwerking met Deltion College kunnen zij een erkend diploma bereiken. Voor meer informatie over de opleidingen kijkt u op www.reacollegenederland.nl/diensten-beroepsopleidingen.
  • De Inclusief Groep is sociaal ondernemer en biedt circa 1.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt passend werk in de eigen sociale ondernemingen of op locatie bij werkgevers in de regio. Daarvoor heeft de Inclusief Groep met de merken Proson en Gresbo een goede infrastructuur met verschillende werksoorten, vaktrainingen en optimale begeleiding. 
  • Samenwerking met commerciële fietsenbedrijven in kader van de participatiewet
Verkoop van fietsen

Fiets Gewoon: Uw Pointer dealer in Ermelo en omstreken.

Al sinds jaar en dag fabriceert Pointer degelijke fietsen welke ook nog eens een top uitstraling hebben.
Er staan een aantal modellen in onze showroom om vrijblijvend getest te worden.

Hier onder de modellen welke wij in onze showroom hebben staan.

http://www.pointerrijwielen.nl/producten/cityline/vylora1/
http://www.pointerrijwielen.nl/producten/cityline/grande-plus/
http://www.pointerrijwielen.nl/producten/traditionline/horizon1/
http://www.pointerrijwielen.nl/producten/traditionline/step-in-alu1/

Ook de andere fietsen welke op de website te vinden zijn kunnen door ons besteld worden.

Contact

Voor algemene informatie, vragen of een vrijblijvend gesprek kun je met ons contact opnemen.

Putterweg 15
3851 GA Ermelo
0226-208001

Pers- of communicatie vragen? Bel ons op 0226-208 000