Helpgewoon

Helpgewoon helpt bij het opzetten en inrichten van werknemerscoöperaties

Wij ondersteunen op organisatorisch, facilitair en administratief gebied. Helpgewoon is onderdeel van een brede maatschappelijke beweging die zich steeds verder ontwikkelt, gebaseerd op de overtuiging dat de mens centraal staat. In de zakenwereld, in de politiek, in de zorg, in het leven.  

Lange tijd heerste er in Nederland een sterke drang naar economische vooruitgang en verlangen naar groei en ontwikkeling. Een zoektocht die zich op vele niveaus binnen onze samenleving leek te bevinden, grote successen boekte en als een kapitalistische wervelwind door de maatschappij raasde maar die tegelijkertijd ook een sluimerend gevoel van onvrede met zich mee bracht. Sinds een aantal jaar is er een maatschappelijke verandering merkbaar waarbij mensen het juk van te brede managementlagen, bureaucratische overbelasting en onpersoonlijk economisch denken van zich af gooien.

 

Herontdekking van de werknemerscoöperatie  

Remmelt Jan SchuuringHelpgewoon is ontstaan vanuit het gedachtegoed van Remmelt Schuuring, die in 2012 de eerste werknemers coöperatie Schoongewoon Den Bosch opzette. Helpgewoon is samen met zuster-coöperaties Gewoondoen en Schoongewoon een van de organisaties die zich beseffen dat oude organisatievormen niet meer passen in deze tijd van verandering. Op zoek naar een nieuwe vorm van ondernemerschap ontstond het plan van de oude bekende coöperatieve vorm van werken, maar dan in een nieuw jasje. Een werknemerscoöperatie is een organisatievorm waarin mensen kleinschaliger werken, hun oorspronkelijke vak uitoefenen, regie over hun eigen leven hebben en in hun kracht staan.

Meer over Remmelt Schuuring

 

Goede samenwerking

Inmiddels heeft helpgewoon verschillende werknemerscoöperaties opgezet die actief zijn binnen de zorg, het sociaal domein en in de buurtsport. Deze coöperaties werken samen met gemeenten, scholen en andere partijen aan deze nieuwe wereld. We vormen samenwerkingen die werken met vertrouwen in de toekomst. Iedere coöperatie bij helpgewoon werkt vanuit een gezamenlijk gedeelde visie; kleinschalig werken met aandacht voor vakmanschap, recht vanuit het hart en met eerlijke tarieven. 

 

Wij zijn helpgewoon...
Joke van der SchoorYvonne Hogt
Joke van der Schoor

06 117 20 158

Lees meer over Joke

Yvonne Hogt

06 523 86 008

Lees meer over Yvonne