Helpgewoon ondersteuning

Helpgewoon ondersteunt alle aangesloten Helpgewoon werknemerscoöperaties, zowel startende als draaiende coöperaties, op verschilende vlakken. Samen bepalen we wat er nodig is en of we extra ondersteuning, scholing of coaching inzetten.

Een gedetailleerd overzicht? Bekijk het ondersteuningsaanbod van Helpgewoon

 

Helpgewoon biedt..

Advies 
    Wat is een werknemerscoöperatie? Gedachtegoed en filosofie van Helpgewoon? Hoe start je een werknemerscoöperatie?
      
Begeleiding
    Waaronder het afsluiten van eerste contract met opdrachtgevers, vaststellen doelen en teamproces, wekelijks overleg over gang van zaken binnen het team, in contact met gemeente, financiele aspecten, coaching in teamverband en persoonlijk.
      
Bedrijfsvoering
    Met als belangrijkste aspecten de oprichting, inrichting en opstart van de werknemerscoöperatie en de overdracht van zakelijke kennis.
      
Kwaliteit
    Certificering, kwaliteitsmeetsysteem en ondersteuning bij het opstellen van procedures.
      
Marketing
    Waaronder huisstijl, website, drukwerk, promotiemateriaal
      
Administratie
    Bestaande uit onder andere de oprichting van de coöperatie, personeelsadministratie, clientendossiers, urenregistratie en de financiele administratie.

Helpgewoon Ambachtsschool

De werknemerscoöperaties van Helpgewoon werken zelfsturend en zelf organiserend. De meeste leden treden toe, omdat ze graag zelfsturend willen werken.
Om deze ambitie te ondersteunen biedt de Ambachtsschool iedere Helpgewoon werknemerscoöperatie verschillende lesmodules aan, die onderverdeeld zijn in 3 hoofdthema’s.

Samenwerken binnen een zelfsturend team
 1. Vergaderen: over gelijkwaardig en constructief vergaderen
 2. Werken met rollen: over werken volgens de principes van holacratie
 3. Teamcommunicatie
 4. Deep democracy
Ondernemerschap
 1. Communicatie en branding
 2. Marketing en verkoop: Praktisch en snel positief in beeld
 3. E-training Andere Handen Community
Bedrijfsvoering
 1. Training Nedap
 2. Financiële zaken
 3. Jaarplan maken volgens de A3-methodiek
 4. Personeelszaken
 5. Kwaliteitsbeheer

Binnen alle modules worden de kernwaarden van de werknemerscoöperaties onderstreept: vertrouwen, vakmanschap, eerlijk, samen, kleinschalig en uit het hart.

 

Gezonde bedrijfsvoering samen met ketenpartners

Helpgewoon Nederland bestaat uit 2 leden: Joke van der Schoor en Yvonne Hogt. Samen met inmiddels 23 ketenpartners zorgen zij voor de bedrijfsvoering van de coöperaties Helpgewoon. Gezonde bedrijfsvoering die voldoet aan de wet- en regelgeving zoals die geldt in Nederland. Denk daarbij aan regelgeving voor het voeren van een bedrijfsadministratie, aanbestedingswetten, Wet Poortwachter, regelgeving rond contracten, juridisch advies, enz.