Fietsgewoon maakt als bedrijf een nieuwe stap en heeft zich per 1 oktober 2019 gevestigd aan de Putterweg 15 te Ermelo. Deze coöperatie van fietsenmakers met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft de eerste 3 jaar gewerkt op het terrein van het REA College Bartimeus en heeft nu de stap gemaakt naar een eigen locatie op de Putterweg 15. Op de locatie zal ook de moederorganisatie Helpgewoon Nederland zich vestigen.

Fietsgewoon werkt op basis van de principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en kenmerkt zich als een social enterprise: niet de winst staat centraal, maar de mensen die binnen de coöperatie werken. Fietsgewoon kent de regio rondom Ermelo goed en werkt graag samen binnen het bestaande netwerk en met de ketenpartners van Eye4bikes. De werknemerscoöperatie fietsgewoon onder begeleiding van helpgewoon heeft als doel duurzame werkplekken te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, waarvoor in de maatschappij weinig arbeidsplaatsen beschikbaar zijn. De coöperatie heeft geen winstoogmerk.
Op de langere termijn willen de leden van de werknemerscoöperatie arbeidsplaatsen en opleidingsplaatsen bieden voor verschillende groepen met afstand tot de arbeidsmarkt. De leden zien voor zichzelf een voorbeeldfunctie voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast richten zij zich op het coachen van mensen die nu de stap nog niet durven te maken naar een eigen bedrijf. Ze willen laten zien dat het mogelijk is met de juiste begeleiding en ondersteuning door Helpgewoon.

Op vrijdag 4 oktober om 13 uur zal wethouder Leo van der Velden de vestiging officieel openen. De opening is toegankelijk voor alle belangstellenden. Wilt u meer weten over Helpgewoon en Fietsgewoon, kijk dan op www.helpgewoon.nl of google fietsgewoon.